Wil je een professionele webshop laten maken door een aangesloten specialist van Website Offertes? Vergelijk de kosten van verschillende webbouwers met 3 gratis offertes. Je ontvangt ze al binnen 24 uur na je aanvraag. Dankzij deze service laat je het bouwen van je nieuwe webshop over aan een echte professional en betaal je niet te veel. Kies de offerte die je het meeste aanspreekt en kom in contact met de webbouwer.

✅ Ontvang binnen 24 uur 3 offertes
✅ Geheel gratis en vrijblijvend
✅ Meer dan honderd aangesloten, professionele webbouwers

Professionele webshop laten bouwen

Een webshop lijkt op een website met een extra betaalmodule, maar het fundament van een webshop is compleet anders dan van een normale website. Er komen bij het laten bouwen van een goede webshop meer zaken kijken dan alleen het toevoegen van een betaalmodule. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kosten, het type CMS, het design van je webshop en de hosting.

Vind direct de informatie die je zoekt:

Webshop laten maken kosten

Een webshop laten bouwen kan enorm in prijs verschillen. Bij Website Offertes ontvang je offertes van zowel freelancers als grote en kleine webdesignbureaus. Voor een beginnende ondernemer is het meestal verstandig om eenvoudig te beginnen. Vanaf € 1.000,- heb je vaak al een webshop die voldoet aan je wensen. Wil je het liever professioneler aanpakken? Dan liggen de prijzen rond de € 3.000,-. Het uiteindelijke bedrag is volledig afhankelijk van je wensen en eisen. Bedenk goed wat voor soort webshop je wilt laten maken, vergelijk de offertes van meerdere aanbieders en kies een webbouwer die je het meeste aanspreekt.

Het contentmanagementsysteem

Een contentmanagementsysteem (CMS) helpt je in de dagelijkse operatie van je website. Het is daarom belangrijk dat het CMS aansluit op jouw wensen. Je kunt kiezen uit een managed e-commerce platform of een open-source systeem.

Een managed e-commerce platform wordt gehost vanaf een server die je niet zelf kunt bekijken. De platforms worden gedeeld met andere gebruikers. Ze zijn om die reden direct klaar voor gebruik en goedkoper. Wel hebben ze vaak slechtere functies en bieden ze minder goede support. Voorbeelden van managed e-commerce platformen zijn Shopify of Lightspeed.

Met een open-source systeem heb je meer vrijheid en mogelijkheden rondom het beheer van de webshop. Je hebt meer inspraak over bijvoorbeeld de lay-out, verschillende filters en hoe het bestelproces eruit moet komen te zien. Hier staat wel een hogere prijs en een iets lastigere werkwijze tegenover. Bij een open-source systeem kun je denken aan WordPress of Magento.

De diverse soorten softwaresystemen verschillen in eigenschappen en ook in prijs. Hieronder vind je een overzicht van de 3 populairste opties.

 1. Lightspeed
  Met Lightspeed kun je zonder technische kennis toch een professionele webshop bouwen en tot wel 250 producten plaatsen. Je hebt de mogelijkheid om uit zowel gratis als betaalde lay-outs en thema’s te kiezen om je webshop te personaliseren. Lightspeed kost € 49,- per maand, maar je moet wel voor een heel jaar in één keer betalen.
 2. WordPress met WooCommerce
  WordPress is in principe gratis en biedt een vrij uitgebreide keuze. Als je van nog meer functies gebruik wilt maken, dan heb je de mogelijkheid om betaalde templates of een op maat gemaakte website te ontwikkelen. Voor een bedrag van rond de € 1.000,- heb je al een goedwerkende WordPress webshop met een basis template. Als je denkt aan maatwerk, beginnen de prijzen rond € 3.000,-. Voor beide opties kun je via Website Offertes een offerteaanvraag bij verschillende aanbieders indienen.

WooCommerce is een plug-in voor WordPress die je helpt met het runnen van je webshop. De plug-in is gratis, eenvoudig in gebruik en draait makkelijk mee op je website. Aangezien WordPress een open-source systeem is, moet je wel zelf voor de hosting zorgen. Mocht dat niet lukken, dan staat er een grote community voor je klaar.

 1. Magento
  Magento is het populairste e-commercesysteem in de wereld. Het systeem biedt je eindeloos veel functionaliteiten en is een van de best doorontwikkelde opties. Daar komt bij dat het heel makkelijk is om verschillende losse onderdelen te integreren.

Er hangt wel een prijskaartje aan het gebruik van Magento. Een simpele webshop op Magento kost al snel tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Magento is, net als WordPress, een open-source systeem.

Een CMS kiezen

Voordat je een CMS kiest, moet je jezelf de onderstaande vragen stellen. Vergelijk je wensen en eisen met wat de bovenstaande systemen te bieden hebben. Denk na over met welk softwaresysteem je het meeste uit je webshop kunt halen.

 • Extenties: kunnen er losse modules met handige functies worden toegevoegd? Denk hierbij aan winkelwagenmodules, check-out modules of een integratie van diverse betaalsystemen.
 • Responsive thema: is de webshop ook te gebruiken op een mobiel apparaat?
 • Producten: kunnen producten eenvoudig toegevoegd of aangepast worden en zit er een limiet aan het aantal producten?
 • CMS: kun je direct met het CMS aan de slag of zijn er nog ontwikkelings- en onderhoudskosten aan verbonden?
 • Support: kun je gebruikmaken van een ondersteunende community?

Webshop bouwen met een klein budget

Heb je een te klein budget om je webshop door iemand anders te laten maken? Probeer dan zelf een webshop op te zetten met WordPress. Dit CMS is het gebruiksvriendelijkste van allemaal en zeer eenvoudig in gebruik. Het kan soms nog wel even duren voordat je helemaal begrijpt hoe alles werkt. Een andere optie is om een webshop te bouwen via Mijnwebwinkel.nl of Shoptrader.nl. Je betaalt per maand € 20,- en maakt verder geen kosten voor hosting en onderhoud.

Webshop ontwerpen

Om een goede eerste indruk te maken, is het design van je website erg belangrijk. Je kunt het vergelijken met de etalage van een fysieke winkel: bezoekers kijken snel naar binnen en beslissen vervolgens of ze iets in de winkel willen kopen. Daarnaast kan een prettig ontwerp ook de uiteindelijke conversie stimuleren, omdat gebruiksvriendelijkheid aanzet tot aankoop. Zorg dus voor een aantrekkelijk en functioneel ontwerp, maar vraag je ook af hoeveel je hierin wilt investeren.

Een webdesigner vraagt meestal minimaal € 40,- per uur. Als je een WooCommerce webshop wilt laten maken door een freelancer, dan ben je ongeveer € 2.500,- kwijt. Wil je alleen een template laten installeren, dan liggen de kosten rond de € 1.000,-.

Bij Website Offertes heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende aanbieders. Je krijgt van ons 3 gratis en geheel vrijblijvende offertes. Zit er een aantrekkelijk aanbod tussen? Neem dan vooral contact op met de webbouwer om de mogelijkheden te bespreken.

Webshop hosting

Hosting is de service die het mogelijk maakt om je website toegankelijk te maken voor andere internetgebruikers. Het wordt vaak voor spotprijzen aangeboden, maar de technische ondersteuning van deze voordelige partijen is lang niet zo goed als bij de iets duurdere hostingdiensten. De keuze voor de hostingprovider heeft een enorme impact op de functies van jouw webshop. Neem er dus de tijd voor om dit goed te regelen.

Online marketing

Zeker in het huidige digitale landschap is het lastig om bezoekers te trekken en vervolgens vast te houden. Zonder bezoekers is je website natuurlijk nergens. Denk daarom goed na over het inzetten van online marketing om nieuwe bezoekers binnen te halen. Een goede webbouwer kan je webshop zo inrichten dat er een sterk fundament wordt gelegd voor online marketing.

Onderhoud en beveiliging van je webshop

Nu je webshop af is, wil je natuurlijk dat hij goed gevonden wordt op het internet. Het uitvoeren van updates en onderhoud zorgt ervoor dat de functies behouden blijven, beveiligingslekken voorkomen worden en je webshop beschermd is tegen kwaadwillende mensen. Zonder onderhoud verdwijnt je webshop ook langzaam uit de zoekmachineresultaten met als gevolg dat je bezoekersaantallen afnemen. Houd je dus actief bezig met het onderhoud of sluit een onderhoudsabonnement af bij een partner. Zo blijft je webshop tiptop in orde en kun je met een fijn gevoel klanten blijven ontvangen.

Overzicht om een webshop te laten maken

Zoals we hebben beschreven, komt er veel kijken bij een webshop laten maken en ontwerpen. Hieronder hebben we een kort overzicht met alle zaken waar je rekening mee moet houden en die de prijs bepalen:

 • Je wensen en eisen
 • De keuze voor een softwaresysteem
 • De omvang
 • Het design
 • De hosting
 • De marketing van je webshop
 • Onderhoud en beveiliging

Vraag vandaag nog een offerte aan bij Website Offertes

Wil je ook graag een webshop laten maken door een aangesloten professional? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan van verschillende freelancers en designbureaus. Laat je gegevens achter en kies vervolgens zelf de offerte die het beste bij je past.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

SEO Blogschrijver gezocht Afgerond
SEO Blogschrijver gezocht

We zoeken een SEO Blogschrijver die regelmatig teksten voor ons schrijft, wij verkopen zilversokken. Die bieden oplossingen aan voor zweetvoeten, koude voeten enzovoort.

Partner worden
HTML lay-out ontwerpen Afgerond
HTML lay-out ontwerpen

Ik ben opzoek naar iemand die een nette HTML lay out kan maken. In deze lay-out moet ik mijn artikel beschrijvingen kunnen toevoegen eventueel foto's etc. De lay-out gaat gebruikt worden op online platformen waar je in plaats van tekst als beschrijving een html code kan invoegen. Ik zoek iemand die hier op kort termijn mee bezig kan. Als je geen werkplek hebt bied ik je aan om bij ons op kantoor in Hengelo (O) er aan te werken.

Partner worden
Website bouwen Afgerond
Website bouwen

Ik wil graag een website laten maken, het moeten 5 paginas met tekst en afbeeldingen zijn. Ik kom graag met een professional in contact die mij kan helpen.

Partner worden

Hoe vraag je gratis Website Offertes aan?

1
Gratis Website Offertes aanvragen

Via ons offerteformulier vraag je zeer eenvoudig Website Offertes aan. Tijdens het aanvragen van offertes is het belangrijk om je aanvraag goed te beschrijven. Bij WebsiteOffertes contacteren we specialisten binnen ons ruime netwerk van aangesloten partners, waaronder developers, marketeers en designers. Dit proces is geheel vrijblijvend en kosteloos.

2
Ontvang tot 3 Website Offertes

Binnen slechts 24 uur word je door maximaal 3 opdrachtnemers telefonisch benaderd. Hierna ontvang je maximaal 3 vrijblijvende offertes per e-mail. De website offertes zijn geselecteerd op prijs en kwaliteit. Op die manier vergelijk je makkelijk de prijs van verschillende specialisten en vind je een passende opdrachtnemer.

3
Kies vrijblijvende een Website Offerte

Analyseer en vergelijk de ontvangen offertes goed en kies voor de offerte waar je een goed gevoel bij hebt. Uiteraard bieden we hierin ondersteuning en geven we antwoorden op al je vragen. Neem voor deskundig advies contact met ons op. Of bekijk onze veelgestelde vragen voor een antwoord op je veelgestelde vragen.

Offertes aanvragen
Wil je een website laten maken?
Vraag 3 gratis Website Offertes aan. Offertes aanvragen
Of
Neem contact met ons op
+ 31 10 261 32 67
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:30 uur
info@websiteoffertes.nl
Antwoord binnen 24 uur