Vergelijk webshop kosten


Laat een professionele webshop ontwerpen en bouwen door aangesloten specialisten van Website Offertes. Vergelijk kosten met gratis webshop offertes van webshop specialisten in Nederland. Laat een professionele webshop maken en bespaar op kosten. Ontvang binnen 24 uur 6 gratis offertes van aangesloten webshop designers in Nederland. Betaal nooit teveel. Vergelijk offertes voor de beste deal en kies de offerte dat bij je past.

✅ Ontvang max. 6 offertes binnen 24 uur.
✅ Meer dan honderd aangesloten webprofessionals.
✅ Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Professionele webshop laten bouwen

Het laten bouwen van een webshop kan enorm in kosten variëren. Je hebt al een kleine en eenvoudige webshop vanaf €1000. Wil je het liever professioneler aanpakken, beginnen de prijzen rond €3000. Deze kunnen echter oplopen tot €5000 of zelfs meer dan €10.000. Het uiteindelijke bedrag is volledig afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Lees hieronder meer over de kosten die komen kijken bij de bouw van jouw nieuwe webshop. Vergelijk vervolgens offertes van meerdere aanbieders.

Onderbouwing webshop kosten


Hoewel een webshop lijkt op een website met een extra betaalmodule, is het helaas niet zo simpel. Er komen bij een webshop meerdere extra zaken kijken.

1. WordPress, Magento of een ander CMS


Een contentmanagementsysteem, kortweg een CMS, helpt je in de dagelijkse operatie van jouw website. Het is daarom belangrijk dat deze CMS aansluit bij jouw wensen. Je kunt kiezen uit een managed e-commerce platform of een open-source systeem.

Een managed e-commerce platform wordt gehost vanaf een server die jij zelf niet kunt bekijken. De platforms worden gedeeld met andere gebruikers. Deze zijn daarom direct klaar voor gebruik en vaak ook goedkoper, maar bieden ook minder goede functies en minder goede support. Voorbeelden zijn Shopify of Lightspeed.

Een open-source systeem heeft meer vrijheid en mogelijkheden rondom het beheer van de webshop. Je hebt meer inspraak over bijvoorbeeld de lay-out, verschillende filters en het bestelproces zelf. Hier staat wel een hogere prijs en een iets lastigere werkwijze tegenover. Denk bij een open-source systeem aan WordPress of Magento.

2. Webshop laten ontwerpen


Om een goede eerste indruk te maken, is het design van je website erg belangrijk. Vergelijk het met de etalage van een fysieke winkel: bezoekers kijken snel naar binnen en beslissen vervolgens of ze hier iets willen kopen. Daarnaast kan een prettig ontwerp ook de uiteindelijke conversie stimuleren omdat gebruiksvriendelijkheid aanzet tot aankoop. Zorg dus voor een aantrekkelijk en functioneel ontwerp, maar vraag je ook af hoeveel je hierin wilt investeren.

3. Webshop bestellingen


Zodra je site up and running is, kun je hopelijk snel de eerste bestellingen gaan afhandelen.
Dit kan echter veel werk zijn, vooral in het begin. Veel ondernemers kiezen ervoor om in het begin zelf de bestellingen via de post te versturen. Toch wil je je tijd liever in andere bezigheden steken. Zorg daarom voor een samenwerking met een professioneel bedrijf.

4. E-Commerce marketing


Zeker in het huidige internet-landschap is het lastig om bezoekers aan te trekken en vervolgens vast te houden. Zonder bezoekers is je website natuurlijk nergens. Denk daarom goed na over het inzetten van online marketing om deze bezoekers steeds binnen te halen.

Welk CMS past bij jou?


Om een juiste keuze te maken, is het belangrijk jezelf de volgende onderwerpen voor te leggen:

* Extenties. Kunnen er bepaalde, losse modules met handige functies worden toegevoegd? Denk hierbij aan winkelwage modules, check-out modules of een integratie van betaalsystemen
* Responsive thema. Is de webshop ook te gebruiken op een mobiel apparaat?
* Producten. Kunnen producten makkelijk toegevoegd of aangepast worden? Zit er een limiet aan het aantal aangeboden producten?
* CMS. Kun je direct met de CMS aan de slag, of zijn er nog ontwikkelings- en onderhoudskosten?
* Support. Kun je gebruikmaken van een ondersteunende community?

Ontwikkelingskosten webshop


Een websop heeft een software nodig om op te draaien. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Ze verschillen in eigenschappen en zeker ook in prijs. Hieronder een kort overzicht van de drie populairste opties om uit te kiezen.

1. Lightspeed Webwinkel


Met Lightspeed kun je zonder technische kennis toch een professionele webshop opzetten. De software zorgt ervoor dat je snel producten kunt inladen en kunt kiezen uit veel verschillende lay-outs en thema’s. Deze zijn er zowel gratis als betaald. Lightspeed kost €49 per maand, maar moet in een keer voor een heel jaar betaald worden.

2. WordPress met WooCommerce


De CMS van WordPress is in principe gratis en biedt al een vrij uitgebreide keuze. Wil je meer functies en maatwerk op je website, heb je ook de ruimte om betaalde templates of op maat gemaakte websites te ontwikkelen. Je hebt al een WordPress webshop met basis template voor €1000. Als je denkt aan maatwerk, beginnen de prijzen rond €3000. Voor beide opties kun je via Website Offertes een aanvraag bij verschillende aanbieders doen.

WooCommerce is een plugin voor WordPress die je helpt met het runnen van je webshop. De plugin is gratis, makkelijk in gebruik en kan zonder extra servers makkelijk meedraaien op je WordPress website. Aangezien WordPress open-source is, moet je wel zelf voor de hosting zorgen. Mocht dat niet lukken, staat een grote WordPress community voor je klaar.

3. Magento


Dit is het meest populaire e-commercesysteem op de wereld. Magento biedt je eindeloos mogelijkheden, veel flexibiliteit, functionaliteiten en is een van de best doorontwikkelde opties. Daarnaast is het makkelijk om verschillende losse onderdelen te integreren in Magento.

Deze uitgebreide mogelijkheden zorgen er wel voor dat Magento een van de duurste webshopsystemen is. Een simpele en kale webshop op Magento kost al snel €5000 tot €10.000. Net als WordPress is ook Magento open-source, dus hosting regel je weer zelf.

Webshop laten maken


Je kunt op verschillende manieren je eigen webshop ontwikkelen. Zo kun je er natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Geef je het liever uit handen, dan kun je een freelance webdesigner of een professioneel webdesignbureau inschakelen.

Professionele webshop zelf maken


Als je zelf wat meer ervaring hebt met het bouwen van webshops, kun je dit het beste doen via de CMS van WordPress. Dit is eenvoudig en gebruikersvriendelijk, al heb je wel degelijk wat oefening, studie en ervaring nodig om dit te laten slagen. Ook voor het implementeren van de WooCommerce plugin is wat technische kennis nodig. Denk hierbij aan het installeren van een payment provider.

Is je budget wat kleiner? Probeer dan een Software as a Service, oftewel een SaaS. Voor €20 per maand kun je op Mijnwebwinkel of Shoptrader een simpele maar goed functionerende webshop opzetten. Vanwege de closed source eigenschappen van een SaaS heb je geen kosten voor hosting en onderhoud.

Freelance webdesigner inhuren


Er zijn genoeg freelance webdesigners beschikbaar. Er eentje vinden die past bij jouw wensen is wel wat lastiger. Webdesigners zijn voornamelijk grafisch ingesteld en hebben daardoor mogelijk niet de technische kennis over hosting, programmeren of SEO die jij wel graag toegepast wilt hebben.

Een webdesigner vraagt meestal minimaal €40 per uur. Als je een Woocommerce webshop wilt laten bouwen door een freelancer, ben je zo’n €2500 kwijt. Wil je alleen een template laten installeren, zijn de kosten ongeveer €1000.

Webwinkel laten bouwen door webdesignbureau


Als je een webdesignbureau inschakelt, ben je duurder uit dan wanneer je een freelancer inhuurt. Je krijg hier wel meer expertise op de gewenste gebieden voor terug. Hoeveel het je gaat kosten, is afhankelijk van de grootte van het bureau. Een kleiner bureau vraagt een prijs vanaf €3000, een groter bureau al tussen de €5000 en €12.000. Heb je hele specifieke wensen, ga dan uit van een beginprijs van €10.000.

Webshop hosting


Hosting is de service die het mogelijk maakt om jouw website toegankelijk te maken voor andere internetgebruikers. Zonder hosting kan je je webshop nooit online zetten, dus hosting is een heel belangrijk onderdeel van jouw webshop. Hosting wordt vaak aangeboden voor spotprijzen, maar de technische ondersteuning van deze partijen zal lang niet zo goed zijn als bij betaalde hostingdiensten. De keuze voor de hostingprovider heeft enorme impact op de functies van jouw webshop, neem er dus de tijd voor om dit goed te regelen.

Professioneel webshop onderhoud en beveiliging


Nu je website af is, wil je natuurlijk graag dat de prestaties ervan op hoog niveau blijven. Updates uitvoeren en onderhoud plegen zorgen voor betere functionaliteiten, kunnen beveiligingslekken voorkomen en beschermen je webshop tegen kwaadwillende mensen. Zonder onderhoud verdwijnt je webshop langzaam uit bijvoorbeeld zoekmachinelistings en zullen je bezoekersaantallen afnemen. Calculeer voor jezelf dus echt tijd in om onderhoud te plegen, of sluit een onderhoudsabonnement af bij een partner. Zo blijft je webshop tiptop in orde en kun je met een veilig gevoel klanten blijven ontvangen.

Gratis webshop offerte vergelijken


Een eenduidig antwoord geven op de vraag ‘Wat kost een webshop?’ is dus lastig. Zoals we hebben beschreven, zijn er veel factoren die hier invloed op hebben. Hieronder hebben we nog een kort overzicht met alle kosten die de prijs van je webshop bepalen:

* Keuze voor de webshopsoftware
* De wensen die je hebt voor de webshop
* De omvang van je webshop
* Ontwikkelkosten
* Onderhoudskosten
* Marketing van de webshop
* Zaken rondom het bestelproces

Wilt u ook graag een webshop laten bouwen door professionals? Vraag hier gratis en vrijblijvend zes offertes van verschillende freelancers en designbureaus. Laat je gegevens achter en kies vervolgens zelf de scherpste offerte die het best bij je past.
Vraag vandaag een offerte aan voor het bouwen van uw website

Wil je ook een website laten bouwen door een professioneel team? Laat je gegevens achter en wij sturen je zo snel mogelijk een scherpe offerte. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog snel een offerte website bouwen aan.

Wil je zelf een opdracht plaatsen?
Vraag vandaag 6 gratis offertes aan. Ontvang gratis offertes
Of
Neem contact op
+ 31 10 261 32 67
Nu bereikbaar
info@websiteoffertes.nl
Antwoord binnen 24 uur