• Home
  • /
  • Webdesign offerte aanvragen?

Webdesign offerte aanvragen?

Webdesign houdt eigenlijk in: het ontwerpen van een website of webshop. Dit betekent dat bij het uitbesteden van webdesign een professional jouw hele site in elkaar zet. Natuurlijk naar jouw hand en wensen, maar hierbij laat je dus wel alle plugins, teksten, thema’s etc. over aan jouw webdesigner. De taak is dan aan hem of haar om jouw webshop of website aan te laten sluiten op je (potentiële)klanten en de Google Ranking.

Webdesign budget

Voordat je iemand aanneemt voor het designen van je site, moet je nadenken over je budget. Dit wil zeggen dat je zorgvuldig nagaat wat je maximaal kwijt wilt zijn aan het bouwen van je website of webshop. Hier zitten dan ook al de kosten in voor het inschakelen van iemand die je site ontwerpt.

Daarnaast moet je nog denken aan dingen als: de juiste websitebouwer, welke plugins je wilt gaan gebruiken en bijvoorbeeld de kosten voor het bijhouden van je site. Deze voorbeelden en nog meer moeten door je budget worden gefinancierd. Des te meer redenen om je budget van tevoren duidelijk op te stellen.

Webdesign zelf maken of laten maken

Je kunt zelf aan je webdesign beginnen, maar als je weinig tot geen ervaring hiermee hebt, raden we je dat af. Het kost namelijk al veel geld en tijd om een website of webshop te laten maken, maar het zelf doen kost nog véél meer.

Je bent namelijk eerst bezig met het leren begrijpen van een site maken. Dit kost al veel tijd, daarnaast moet je de site ook nog in elkaar zetten en bijhouden. De kosten zijn ook niet mals als je niet weet wat je precies doet. Je zult namelijk als doel hebben dat je website of webshop meer bezoekers en kopers krijgt.

Als je niet precies weet hoe je dit voor elkaar krijgt via het internet, wordt het of een duur advies, of een fiasco. Beide zijn natuurlijk niet gunstig. Daarnaast hebben we het nog niet eens gehad over de beveiliging van je site en het vinden van de juiste functies.

Dit alles maakt het voor op de langere termijn beter om een specialist in te schakelen met de juiste kennis en expertise. Zo voorkom je een hoop onverwachte kosten en je weet zeker dat het goed geregeld wordt.

Keuze CMS?

Bij CMS (Content Management Systeem) moet je denken aan welk platform je gaat gebruiken om je website op te laten bouwen. Oftewel, welke websitebouwer ben je van plan om gebruik van te maken? Het keuzeaanbod is groot, maar je kunt er maar ééntje uitkiezen. Wij raden aan om te kiezen uit WordPress, Magento of WooCommerce, afhankelijk van wat je precies wilt bereiken met je site. De één sluit beter aan op je doelen dan de ander. Overweeg dus goed van tevoren welke je gaat gebruiken.

1. WordPress webdesign

WordPress is misschien wel een van de bekendste websitebouwers. Dit komt omdat je er niet zo heel veel voor hoeft te doen om te beginnen en de start-up kosten zijn relatief laag. Overigens wil dit niet zeggen dat het geen goede websitebouwer is of dat je kosteloos kunt doen wat je wilt.

Je kunt weldegelijk een uitstekende website maken of laten maken op WordPress. Maar ook kun je tegen kosten aanlopen in het proces. Zo ben je bijvoorbeeld geld kwijt aan het verbinden van een eigen domeinnaam aan je WordPress, of zal je voor sommige plugins moeten betalen. WordPress is over het algemeen meer bedoeld voor websites en is minder geschikt voor webshops. Het kan wel, maar dan zul je veel met plugins moeten werken. Voor een webshop adviseren we je daarom ook WooCommerce.

2. Magento webshop

Waar WordPress misschien minder geschikt voor webshops lijkt te zijn, is Magento dat zeker wel. Met de webshopbouwer kun jij aan de slag met het ontwerpen van je webshop. Er zijn vele mogelijkheden en functies die de ontwerper instaat stelt om een prachtige webshop te maken.

Wel kun je met Magento dus geen gewone website maken. Je zal echt producten of diensten direct moeten kunnen verkopen, anders heb je aan Magento niet zoveel. Ook betaal je dan onnodig veel geld, aangezien je betaalt voor de webshopfuncties en die zijn overal hoger dan de websitefuncties.

3. WooCommerce webshop

We noemden al even WooCommerce, maar WooCommerce is een plugin die je via WordPress kan instellen. Eigenlijk zorg je er met WooCommerce voor dat WordPress (een websitebouwer) verandert in een webshopbouwer. Zo kun je toch via WordPress je eigen webshop laten maken. De standaard functies van WordPress en de gebruikswijze blijven redelijk hetzelfde, maar je kan als het ware nu ook een webshop maken.

Dit is fijn voor de mensen en designers die gewend zijn om met WordPress te werken. Op deze manier kun je dus van je gebruikservaring profiteren en toch een webshop (laten) maken op dit platform.

Maatwerk webdesign

Het ontwerpen van een website of webshop vergt veel maatwerk. Je moet denken aan dingen als de juiste thema’s, goede Call To Actions en de plaatsing van de producten op je webshop. Dit moet goed met elkaar verbonden zijn en ook erg precies verricht worden. Dit zorgt ervoor dat mensen graag op je website komen, er langer op blijven en uiteindelijk overgaan tot koop, je conversie.

Om überhaupt leads, bezoekers van je site, te krijgen moet je hoog in Google zien te raken. Dit houdt in dat Google jouw site aanbeveelt. En hoe hoger je staat, hoe eerder mensen jouw site bezoeken. Dit zorgt ervoor dat jouw site meer aandacht krijgt en daardoor weer omhooggaat in de aanbevelingen. Het is zelfversterkend effect, maar dat moet dus wel van de grond komen. Hiervoor heb je wellicht je professional nodig, iemand die dit voor elkaar weet te krijgen en zorgt dat het een doorgaand proces blijft.

Template webdesign

Je site laten ontwerpen op basis van een template, of eigenlijk een standaard design is ook mogelijk. Dit houdt niet in dat je site saai en eenzijdig wordt, want er is basis nodig om authenticiteit te creëren.

Een template is puur bedoeld om een start te maken. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar sites die jij fijn vindt om te bezoeken of die vrij succesvol zijn. Hieruit kun je inspiratie opdoen en je kunt ervoor kiezen om bepaalde elementen over te nemen. Op deze manier zorg je voor een soort basis en kun je de ontwerper ermee aan het werk zetten. Ook dit is weer bedoeld om de website of webshop zo goed mogelijk op jou en je publiek aan te laten sluiten.

Overige functionaliteiten

Op voorhand is het opstellen van de functionaliteiten een logische stap, zo ook de overige functionaliteiten. Denk hierbij aan vragen als: het aantal webpagina’s van je site, moet het responsive zijn en hoe wil ik de huisstijl eruit laten zien? Maar ook andere dingen. Waar haal ik mijn content voor op mijn website vandaan en wat betreft SEO en SEA? Of, hoe zorg ik voor e-commerce mogelijkheden en koppelingen met andere gegevens of sites?

Dit zijn de dingen die je van tevoren vast kunt stellen, want hoe duidelijker je plan, hoe minder lijken in de kast verstopt zullen liggen. Maak dus een goed, duidelijk plan en overleg met je webdesigner. Zo voorkom je dat je tegenover verrassingen komt te staan. Niets is zo vervelend als helemaal opnieuw te moeten beginnen door iets wat simpelweg voorkomen had kunnen worden.

Vergelijk webdesign offertes

Ben je je er dus van bewust geworden wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website of webshop? Dan is ons doel bijna bereikt. We bieden je hier ook nog onze gratis webdesign offertes aan. Vergelijk dan ook het aanbod en vind de juiste specialist.

Offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Webdesignbureaus in Nederland zoeken

Webdesign offertes aanvragen? Ontvang binnen 24 uur 3 gratis webdesign offertes van aangesloten webdesign bureaus in Nederland. Betaal nooit teveel. Vergelijk offertes voor de beste deal en kies het webdesign bureau dat bij je past.

✅ Ontvang max. 3 offertes binnen 24 uur.
✅ Meer dan honderd aangesloten webprofessionals.
✅ Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?
Afgerond

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?

In deze blog gaan we het voordeel van het inhuren van een webdesigner ten opzichte van het gebruik van een webbuilder, aan je uitleggen. Het bouwen van een website klinkt in eerste instantie misschien als een eenvoudige taak. Helaas is dit een tijdrovende taak die de hulp van een professionele webdesigner vereist. De professionals op […]

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?
Afgerond

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier […]

Wil je een website laten maken?

Ontvang 3 gratis website offertes!

Offertes aanvragen

Neem contact met ons op

085 - 06 06 863
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur
Antwoord binnen 24 uur