• Home
  • /
  • WordPress website laten maken?

WordPress website laten maken?

WordPress is een van de meest gebruikte en bekendste websitebouwers. Ongeveer 33 procent van alle websites draait op WordPress, wat dus best een hoop websites zijn. WordPress is een bedrijf/website die jou instaat stelt om je eigen website te maken. Je kunt er allerlei kanten mee op en het is een uitstekend platform voor jou om je eigen website op te maken.

Zo ben je voor het opzetten niet veel geld kwijt, vaak alleen de kosten van je domeinnaam en de koppeling hiervan. Ook zit je niet voor altijd vast aan dezelfde persoon die je je WordPress website hebt laten bouwen. Wat ook fijn is, is dat je bij WordPress makkelijk al eerder werk kunt uploaden. Ze hebben een fijne CMS waardoor je alles gemakkelijk kunt uploaden en plaatsen. Afhankelijk van jouw wensen kan je het systeem uitbreiden waar je wilt.

Waarom WordPress

Naast deze genoemde voordelen en functies kun je met WordPress nog veel meer. Bij het laten bouwen van je website kun je dit ook allemaal aanvragen en je kunt navragen wat er allemaal nog meer mogelijk is. Vaak zijn er namelijk ontwikkelaars die nog extra dingen kunnen aanbieden die jouw site nog beter maken.

Verder hebben we hier nog een paar voordelen die er echt uitspringen bij het gebruiken van WordPress die je kunt toepassen bij het laten ontwerpen van je website. Deze lichten we even voor je toe en dan kun je zelf zien waarom WordPress zo’n goed platform is.

Voordelen van WordPress

Er zijn al een aantal dingen genoemd en beschreven, maar dit is echt nog lang niet alles. We willen nog een keer kort benadrukken dat WordPress een geweldige websitebouwer is en je daar echt een professionele website mee kunt opzetten. Neem dus ook nog even een kijkje naar de vele voordelen en zie wat er allemaal voor jou mogelijk is bij het laten maken van je WordPress website!

1. Veel koppelingen met plugins

Wil jij de mogelijkheid hebben om je website steeds uit te breiden en ook steeds beter te maken? Dat kan met jouw WordPress website! Zo heb je veel verschillende plugins die voor zowel de klanten als voor jou het gebruik van de website fijner en makkelijker kunnen maken.

Je kunt bijvoorbeeld plugins vinden die voor jou bijhouden hoe je website fungeert. Hiermee kun je dan precies zien wat er goed gaat en wat beter kan en dus moet worden aangepast. Op deze manier blijf je je website verbeteren en vergroten en trek je steeds meer bezoekers aan.

Voor koppelingen kun je ook terecht bij WordPress. Je kunt eenvoudig dingen aan elkaar koppelen en er is bijvoorbeeld de mogelijkheid voor linkbuilding. Met de juiste ontwerper of ontwikkelaar kun jij dit zo goed mogelijk laten instellen en word je website alleen maar beter!

2. Responsive webdesign

Als je echt een website wilt die reageert op de klant en dingen doet die niet jouw aandacht nodig hebben, dan zit je met WordPress ook wel snor. Via WordPress kun jij een responsive website maken en zorg je ervoor dat je klanten genieten van een optimale gebruikservaring. Dingen als automatische maillijsten, verzendopties voor bestelling en het opzetten van een website via WooCommerce zijn allemaal mogelijk.

Ook simpelere dingen zijn mogelijk, zo kun je gemakkelijk blogs schrijven en uploaden en het is een optie om een klantenomgeving aan te laten maken. Qua responsive webdesign is er dus veel wat je kunt instellen. We hebben nog lang niet alles genoemd en we raden je dan ook aan om na te vragen, bij je ontwikkelaar, wat wel of niet kan. Bijna niks is te gek en misschien voegt jouw idee wel wat extra’s toe aan je website.

3. SEO vriendelijk

Een van de dingen die heel belangrijk is voor het succes van je website is het hebben van goede SEO (zoekmachine optimalisatie). Dit zijn de dingen waar Google op let bij het selecteren van een website. Het selecteren van websites is bedoeld om de beste zo hoog mogelijk te krijgen en om de beste te worden, moet je dus goede SEO hebben.

SEO is dus bedoeld om Google zo relevant mogelijk te houden en te zorgen dat ze de beste kwaliteit aanbieden en dus de beste zoekmachine blijven. Jouw website kan hoger in Google komen te staan door relevante dingen te uploaden, foutloos te typen en door bezoekers te trekken. Er zijn nog meer dingen, maar dit zijn de belangrijkste factoren. Het krijgen van meer bezoekers is eigenlijk afhankelijk van de relevantie van je website en van je foutloos taalgebruik en dat zorgt er ook voor dat het eigenlijk een soort sneeuwbaleffect is, waarbij je meer bezoekers krijgt wanneer je betere content maakt.

Aan hand van deze drie factoren selecteert Google websites en je kunt dus op deze manier hoger in de zoekmachine komen. Dit is belangrijk aangezien mensen graag de eerst mogelijke optie(s) kiezen en bijna nooit voorbij de eerste pagina gaan. 4,8% van alle bezoekers op Google bezoekt namelijk maar de 2e pagina. Je wilt dus op de eerste pagina komen met je website, daar blijven en het liefst zo hoog mogelijk komen te staan, zodat mensen sneller op je website klikken.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor SEO of wil je SEO uitbesteden?

4. E-Commerce mogelijkheden

Naast al deze genoemde voordelen is er ook nog van alles te vinden voor e-commerce. Via WordPress kun je bijvoorbeeld je eigen webshops opzetten en kun je andermans producten promoten. Je kunt bijvoorbeeld plugins als WooCommerce en Shopify simpel installeren en verbinden. Zo kun je dus je eigen webwinkel starten. Daarnaast zijn er nog genoeg ondersteunende functies te vinden die dit mogelijk maken.

Ook voor het promoten van andermans producten of het promoten van je eigen diensten of producten kun je op WordPress terecht. Je kunt zo’n website helemaal laten bouwen en inrichten zodat het aansluit op hetgeen wat jij voor ogen hebt.

De mogelijkheden met WordPress zijn eindeloos en maken het daarom ook een uitstekend platform om op te werken. Bij het inschakelen van een professional kun je ook nog genoeg afspreken en overleggen en kiezen welke van de vele kanten jij op wilt gaan met je website.

Maatwerk of template

WordPress beschikt over eigen templates. Dit zijn een soort voorbeeld exemplaren van websites of nog beter gezegd, blauwdrukken. Hiermee kan jij, of degene die voor jou de website gaat maken, dan aan de slag gaan en van daaruit maak je dan je eigen website. Je hebt als het ware al qua design een bepaald startpunt.

Soms is er ook al het een en ander gedaan qua functies, maar vaak betreft een template enkel het design. Ook heb je wellicht iets meer zekerheid dat dit een goed werkend design oplevert aangezien het al redelijk is ingesteld. Zo kun je eventueel tegen minder opstartproblemen aanlopen. Dit is dus wat je krijgt bij het gebruiken van templates.

Ook kan jouw ontwikkelaar of jijzelf ervoor kiezen om een website op maat te maken. Hierbij begin je helemaal vanaf nul en gebruik je niks van WordPress zelf qua thema’s of templates. De ontwerper die jij hebt ingeschakeld, moet hier echt het design zelf bepalen en inrichten, natuurlijk allemaal in goed overleg. Ook zullen de functies en plugins helemaal zelf gekozen en geïntegreerd moeten worden. Dit kan veel werk kosten, maar hierbij weet je wel zeker dat je iets hebt dat van jou is en dat het originaliteit heeft. Je kunt zo precies de site afstellen op jouw publiek en het gebruiksgemak dat je wilt ervaren.

Het is dus maar net wat je fijn vindt en wat je afspreekt met de websiteontwikkelaar. Je kunt hierbij dus kiezen tussen maatwerk, wat waarschijnlijk enige tijd op zich laten wachten of het gebruiken van een template, waarbij je al een bepaalde basis hebt. Beide zijn prima opties en het is dan ook aan jou en de ontwikkelaar om dat te besluiten.

Vergelijk WordPress website offertes

Ben je dus op zoeken naar iemand die voor jou dit klusje overneemt en jouw WordPress website gaat maken? Dan kun je hier terecht voor jouw gratis offertes om zo in contact te komen met deskundigen. Ontvang binnen een dag al meerdere aanbiedingen, vergelijk het aanbod en kies de beste voor jou eruit! Of neem gerust contact met ons op.

Offertes aanvragen

Gratis Wordpress Website Offertes aanvragen

Vergelijk WordPress offertes

Offertes vergelijken van WordPress webdesigners? Laat je website professioneel maken in WordPress. Ontvang binnen 24 uur 3 gratis offertes van aangesloten WordPress webdesigners in Nederland. Betaal nooit teveel. Vergelijk offertes voor de beste deal en kies er voor om je nieuwe WordPress website te laten bouwen door een professional.

✅ Ontvang max. 3 offertes binnen 24 uur.
✅ Meer dan honderd aangesloten webprofessionals.
✅ Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?
Afgerond

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?

In deze blog gaan we het voordeel van het inhuren van een webdesigner ten opzichte van het gebruik van een webbuilder, aan je uitleggen. Het bouwen van een website klinkt in eerste instantie misschien als een eenvoudige taak. Helaas is dit een tijdrovende taak die de hulp van een professionele webdesigner vereist. De professionals op […]

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?
Afgerond

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier […]

Wil je een website laten maken?

Ontvang 3 gratis website offertes!

Offertes aanvragen

Neem contact met ons op

085 - 06 06 863
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur
Antwoord binnen 24 uur