• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier zijn de meest interessante drietal trends van 2022 op het gebied van WooCommerce om te checken en kennis op te doen, zodat jij hierop kunt inspelen in je eigen webshop.

Een betere mobiele winkelervaring

63,4% van de wereldwijde mobiele telefoonpopulatie heeft toegang tot internet vanaf hun mobiele telefoon. Dit betekent dat het grootste deel van het verkeer dat je op je website krijgt, afkomstig is van mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. Een betere mobiele winkelervaring is dan essentieel. Je wilt natuurlijk deze bezoekers de beste mobiele winkelervaring bieden die er is, maar dan moet je website wel zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Als je nog geen mobiele versie van jouw website hebt, is het een goed idee om er nu een te laten maken. Het kan anders zomaar zijn dat je potentiële klanten verliest omdat de desktopversie van jouw website niet geoptimaliseerd is voor hun smartphone of tablet, en dat zou zonde zijn.

De meeste grote online webshops zoals Amazon hebben lang geleden een mobiele versie van hun site ontwikkeld, nadat Google begon met het prioriteren van mobiele sites boven gebruikelijke sites in de zoekresultaten. Webshopeigenaren begonnen in paniek te raken omdat hun relatief kleine webshops in de zoekresultaten laag kwamen te staan. Maar met een mobiele versie van jouw website is dit echt niets om je zorgen over te maken. WooCommerce heeft genoeg responsive themes om jouw webshop te optimaliseren.

Een gepersonaliseerde winkelervaring

Wat is mooier dan het kennen van je klant, je klant bij de naam te kunnen noemen? Je kunt de winkelervaring van de klant nog persoonlijker maken door hun locatie, taal en winkelgewoonten te kennen. Het is mogelijk hen verrassen met nog meer individuele voordelen.

Met de plug-in WooCommerce Darwin Pricing Integration is het bijvoorbeeld mogelijk om geo-gerichte couponcodes en trackingcodes toe te voegen. Deze kunnen erg handig zijn wanneer je jezelf wilt richten op klanten in een bepaald land of regio.

Verbeterde productpagina’s

Een van de grootste verbeteringen die WooCommerce met zich meebrengt, is de mogelijkheid om je productpagina’s te verbeteren in je webshop. WooCommerce biedt nu bijvoorbeeld een 360 graden beeldfunctie die je kunt gebruiken zodat jouw bezoekers het idee hebben dat ze het product beter kunnen ervaren. Door video’s aan de productpagina’s toe te voegen, is het mogelijk om jouw potentiële klanten te laten zien hoe het product eruitziet, bijvoorbeeld wanneer het wordt gebruikt, hoe het werkt en wat de functies zijn. Het is uit onderzoek gebleken dat productvideo’s bijdragen aan de verkoop van het product. Dit mede omdat consumenten vinden dat een video het product beter uitlegt.

Onze conclusie

Dit zijn zeker niet alle trends van 2022 op het gebied van WooCommerce. Maar deze drie zijn wel interessant en populair. Als je als webshopeigenaar het vertrouwen van je klant wilt hebben, een mooie winkelervaring wilt bieden en hoog in de zoekresultaten van Google wilt blijven of komen, is het zeker de moeite waard om je (bestaande) webshop onder handen te laten nemen door een webdesigner en WooCommerce goed te laten implementeren op je WordPress-site. Laat jezelf goed informeren over de vele voordelen om je webshop met WooCommerce te laten maken. Een goede webdesigner kan je daarover alles vertellen.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?
Afgerond

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?

In deze blog gaan we het voordeel van het inhuren van een webdesigner ten opzichte van het gebruik van een webbuilder, aan je uitleggen. Het bouwen van een website klinkt in eerste instantie misschien als een eenvoudige taak. Helaas is dit een tijdrovende taak die de hulp van een professionele webdesigner vereist. De professionals op […]

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?
Afgerond

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier […]

Wil je een website laten maken?

Ontvang 3 gratis website offertes!

Offertes aanvragen

Neem contact met ons op

085 - 06 06 863
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur
Antwoord binnen 24 uur