• Home
  • /
  • Wat kost een webshop laten maken?

Wat kost een webshop laten maken?

Het type webshop

Iedere webshop is gebouwd op een bepaald CMS, ook wel contentmanagementsysteem genoemd. Er zijn veel verschillende CMS’en waarin je webshops kunt laten bouwen. De populairste webshops zijn Lightspeed, WordPress met WooCommerce en Magento.

Lightspeed

De goedkoopste variant van Lightspeed kost € 49,- per maand, maar daar hangt wel een limiet aan van 250 producten. Je betaalt voor Lightspeed niet maandelijks, maar in een keer het jaarbedrag. Kies je liever voor een uitgebreider pakket? Het middelste pakket van Lightspeed kost € 89,- per maand, maar biedt wel de mogelijkheid om maar liefst 5000 producten te verkopen.

WooCommerce

In het CMS WordPress kun je gebruik maken van WooCommerce. WordPress is gratis te gebruiken en erg toegankelijk. Wil je meer mogelijkheden en functies? Dan kun je ervoor kiezen om een bepaald template te kopen of je webshop op maat te laten maken. Voor ongeveer € 1.000,- heb je een simpele, maar goed werkende webshop in een standaard template. Voor een maatwerk WooCommerce webshop moet je denken aan een minimaal bedrag van € 3.000,-.

Magento

Misschien heb je de naam wel eens horen vallen in je zoektocht naar een geschikt webshop CMS. Magento is namelijk het meestgebruikte CMS wereldwijd. Dit CMS biedt oneindig veel mogelijkheden en functies, wat het erg populair maakt. Dit zie je dan ook terug in de prijs: voor een basiswebshop in Magento wordt al gauw € 5.000,- tot € 10.000,- gerekend. Deze prijs kan ook een stuk hoger uitvallen, maar dat is geheel afhankelijk van jouw wensen.

Andere kosten

Naast het bouwen van de webshop, moet je rekening houden met overige kosten. Denk hierbij aan de domeinkosten, hostingkosten en het onderhoud. Voor het domein betaal je gemiddeld € 10,- per jaar, de hosting ligt tussen € 15,- en € 1.200,- per jaar en indien je een onderhoudspakket wenst, kost dit jaarlijks € 180 tot € 720,-.

Vraag jouw webshop offerte aan

Wil jij je webshop laten maken? Via WebsiteOffertes vraag je gratis en vrijblijvend 3 offertes aan bij aangesloten partijen. Dit zijn freelancers en designerbureaus. Beschrijf je wensen, laat je gegevens achter en kies de meest geschikte offerte.

Offertes aanvragen

Bij het laten bouwen van een webshop komen veel zaken kijken. Dit maakt het lastig om zomaar een specifieke prijs te noemen. Welke factoren spelen mee en welke invloed heeft dit op de prijs? WebsiteOffertes legt het je uit.

Wat zijn je wensen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de webshop voldoet aan al jouw wensen. Ben je al enige tijd actief met je onderneming en wil je een bestaand assortiment uitbreiden naar online? Of heb je een startup en voldoet een relatief simpele webshop aan al jouw wensen?
Als beginnend ondernemer is het vaak handig om klein en simpel te starten. In dat geval kan je al vanaf € 1.000,- een webshop naar wens laten bouwen. Maar als je het professioneler wilt aanpakken en meer producten wilt aanbieden, is het verstandig om een uitgebreidere en duurdere webshop te laten bouwen. Met ongeveer € 3.000,- kun jij je gewenste webshop laten bouwen.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?
Afgerond

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?

In deze blog gaan we het voordeel van het inhuren van een webdesigner ten opzichte van het gebruik van een webbuilder, aan je uitleggen. Het bouwen van een website klinkt in eerste instantie misschien als een eenvoudige taak. Helaas is dit een tijdrovende taak die de hulp van een professionele webdesigner vereist. De professionals op […]

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?
Afgerond

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier […]

Wil je een website laten maken?

Ontvang 3 gratis website offertes!

Offertes aanvragen

Neem contact met ons op

085 - 06 06 863
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur
Antwoord binnen 24 uur