• Home
  • /
  • Professionele website laten maken

Professionele website laten maken

Professionele website laten maken, wat kost dat?

Je hebt al een website vanaf €500,-. In dat geval heb je wel een kleinere website, gebaseerd op een simpel template. Niet erg professioneel dus. Als je de kwaliteit van je website wilt verbeteren, kom je op een gemiddelde kostprijs van €2500,-. De beginprijs ligt dan op €1500,-, maar voor €3000,- tot €5000,- kan je website helemaal op maat worden gemaakt. Ben je op zoek naar een website met webshop? Dan kan je hier je webshop laten maken.

Het gewenste ontwerp van de website, de complexiteit van de website en wie je de website laat bouwen hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. Op Website Offertes kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van freelancers of bedrijven vergelijken. Op deze pagina leggen we je meer uit over de mogelijkheden en prijzen die komen kijken bij het bouwen van een website.

Website laten bouwen

Voordat je begint, is het belangrijk jezelf een vraag te stellen: Wat is het doel van de website die ik wil maken? Breng in kaart wat je op je website wilt laten zien, wat daarvan het doel is en welke functionaliteiten je graag wilt hebben. Deze factoren bepalen, net zoals de vormgeving, een groot deel van de uiteindelijke prijs. Bedenk dus eerst goed wat je op je website wilt laten zien en ga vervolgens pas op zoek naar een passende, ondersteunende partij.

Website bouw factoren

Naast de functionaliteiten en het ontwerp van de website zijn er nog allerlei factoren die de prijs van je website kunnen beïnvloeden. Een offerte wordt gebaseerd op onderstaande factoren. Deze kosten zijn echter alleen voor de korte termijn, puur voor het bouwen en ontwikkelen van je website. Als de website eenmaal af is, heb je alsnog extra maandelijkse kosten aan je website.

Professioneel webdesign

Je kunt je website baseren op een (gratis) template. Dit kost weinig tot niets, maar levert geen spetterende website op. Als je een professionele en passende website wilt, gaan daar veel arbeidsuren in zitten.

Terugkerende kosten

Nadat je website eenmaal in de lucht is, heb je nog wel maandelijkse kosten om de website te kunnen onderhouden. Je moet bijvoorbeeld maandelijks betalen voor de hosting, de domeinregistratie, het SSL certificaat en het onderhoud van je website. Voor een simpele website dien je rekening te houden met ongeveer €10 per maand. Bij grote websites kan dit wel oplopen tot €150 per maand.
Een belangrijk ander punt is dat er ook andere terugkerende kosten kunnen bijkomen, hierbij dien je te denken aan online marketing.

Eigen investering

Je kunt alles overlaten aan experts, maar om kosten te besparen kun je ook zelf een aantal onderdelen oppakken. Dit hoeft niet altijd over het technische aspect van de website te gaan. Als je dat leuk vindt, kun je bijvoorbeeld de teksten, het beeldmateriaal of de inhoudsopgave van de website vormgeven.

Website ontwikkelingskosten

De wensen die je hebt voor je website bepalen welke personen of bedrijven je website voor je kunnen maken. Hieronder geven we je weer een kort overzicht van de kosten die je bij elke website kunt verwachten.

Eigen WordPress website maken

Als je een startende ondernemer bent, is het misschien verstandig om voor een WordPress website te kiezen. Deze zijn namelijk laag in eenmalige kosten, bijvoorbeeld voor een template of een thema. Wel zitten er aan deze website ook maandelijkse kosten verbonden.

Template laten installeren

Wanneer je niet zelf met WordPress aan de gang wilt gaan maar toch lage kosten wilt hebben, is een webbouwer inschakelen een goede oplossing. Deze installeert dan een template voor jouw website en implementeert vervolgens jouw eigen content op deze website. De kosten hiervoor zijn €500 tot €1500.

Simpele WordPress website op maat

Deze optie kies je als je een simpele, maar toch gebruiksvriendelijke website met een mooi design wilt hebben. Zelfstandige webbouwers of kleine bureaus kunnen zo’n simpele maar gelikte WordPress website voor je bouwen. Hiervoor ben je tussen de €1250 en €3000 kwijt.

Professionele website bouwen

Wil je een echte, professionele website in plaats van een simpele WordPress website, zul je een groter team van specialisten in moeten schakelen. Zij bouwen dan een echte eigen website vanaf het begin op. Je hebt dan een goedwerkende, professionele website, maar hier komt wel vaak een hoger kostenplaatje tegenover te staan. Dit kost gemiddeld €2500 tot €5000.

Grote website laten maken

Voor grote bedrijven of websites met veel verkeer en belangrijke functies volstaan de vorige opties waarschijnlijk niet. Vanwege de grote van een dergelijke website begint het kostenplaatje hier vanaf €5000. Afhankelijk van verdere wensen en functies die op de site moeten verschijnen, kan dit oplopen tot €30.000.

Complexiteit bepaald prijs

Kortom: de functies die je op je site wilt tonen, bepalen voor een groot deel de prijs. Hoe complexer je de website wilt, hoe meer ervaring de websitebouwer moet hebben. Het uurtarief van een websitebouwer is gebaseerd op de eerdere ervaring, de kennis en eventuele overheadkosten.

* Kosten voor een freelancer: €35 (beginnende freelancer) tot €175 (zeer ervaren freelancer) per uur
* Kosten voor een klein webdesignbureau: €50 tot €125 per uur
* Kosten voor een groot webdesignbureau: €75 tot €250 per uur

Maandelijkse kosten

De kosten die we hiervoor besproken hebben, zijn eenmalige kosten voor het ontwikkelen en ontwerpen van je website. Als je website eenmaal af is, heb je ook nog maandelijkse kosten aan je website. Deze prijzen verschillen enorm, afhankelijk van bijvoorbeeld je hostingpartij en het onderhoudspakket dat je voor je website afsluit. Een hosting kan je voor €5 in de maand afsluiten, maar ook voor €50. De hostingpartij moet echter wel snel en betrouwbaar zijn, dus een wat duurdere hostingpartij in de hand nemen kan wel verstandig zijn. Onderhoudskosten van je website zijn afhankelijk van je wensen en de complexiteit van je website, maar kosten je ongeveer €50 tot €150 in de maand.

 

Designproces van websites

Een website maken kost vaak meer tijd dan mensen denken. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen het simpele opbouwen. Er gaan ook veel ‘verborgen’ uren zitten in het uitwerken en ontwikkelen van een idee, voordat dit op je website geïmplementeerd kan gaan worden. Het is niet zo dat een website simpel in elkaar geklikt kan worden. Hieronder lees je een kort stappenplan dat het hele bouwproces van een website weergeeft.

1. Mailverkeer

Voordat je begint, ga je eerst met de ontwikkelaar in gesprek. Zij kijken naar je wensen voor de website en of daarmee uiteindelijk een samenwerking tot stand komt.

2. Persoonlijke afspraak

Als blijkt dat de ontwikkelaar je website wil gaan bouwen, maken ze vaak een persoonlijke afspraak. Zo kunnen ze met je in gesprek om alle wensen te verwerken in een plan van aanpak. Dit gesprek kan fysiek zijn, maar is tegenwoordig ook goed mogelijk via een videoverbinding.

3. Offerte opstellen

Zodra duidelijk is wat er moet gebeuren, wordt er een prijs opgesteld. In een aantal mailtjes heen en weer zal er over deze prijs onderhandeld worden.

4. Wireframe

Dan gaat de ontwikkelaar van start met het opstellen van een wireframe voor je website. Dit is niets meer dan een schematische weergave van de inhoud van de website, waar het ontwerpproces zich op zal baseren. Dit wireframe moet in lijn zijn met jouw verwachtingen van de website. Na een paar eventuele aanpassingen wordt het wireframe goedgekeurd.

5. Ontwerpproces

Met het goedgekeurde wireframe gaat de ontwikkelaar aan de slag. Binnen een paar dagen gaat een enkele bouwer of een team aan de slag met het project en bouwen ze je website stap voor stap op. Zo gaan ze vaak als eerst aan de slag met het opzetten van een Content Management Systeem, zoals bijvoorbeeld WordPress.

6. Aanpassingen doorvoeren

Na elk ontwerp krijg jij als opdrachtgever een nieuwe versie te zien. Hierop geef je feedback. Vervolgens gaat de ontwikkelaar of het team weer aan de slag, totdat alle aanpassingen goed zijn doorgevoerd.

7. Responsive website

Als de basis van de website staat, wordt het design omgezet in een daadwerkelijke website die reageert op verzoeken. Ook dit kost even tijd. Als dit volledig is gebeurt, is er weer tijd voor feedback en aanpassingen. Zo zorg je er voor dat je website goed in elkaar zit.

8. Website vullen

Een website zonder content is ook maar saai. In deze stap wordt de inhoud aangeleverd en mooi vormgegeven. Denk hierbij aan stukken tekst, contactformulieren en links naar sociale media.

9. Testen

De website is zo goed als af en wordt voor de lancering nog uitvoerig getest. Je wilt natuurlijk dat de site zo vlekkeloos mogelijk werkt voordat je de website openbaar maakt. In deze stap wordt ook vaak Google Analytics nog toegevoegd.

10. Opleveren en nazorg

Gefeliciteerd, je website is af! De ontwikkelaar(s) leveren je website werkend en wel aan je af. In de komende periode leveren ze nog nazorg.

 

Hoe kies je voor een goed webdesignbureau?

Hoewel het lastig is om voor iedereen gestandaardiseerde tips mee te geven, zijn er toch een paar eigenschappen van je website waar je op kunt letten. Hou bijvoorbeeld altijd het doel van de website in je achterhoofd. Ga daarmee vervolgens op zoek naar een passend bureau dat daarin gespecialiseerd is. Let ook op de professionaliteit van de offertes: hoe beter die eruitzien, hoe beter je website er later waarschijnlijk uit komt te zien.

Vergelijk verschillende offertes en oriënteer jezelf: wat hebben aanbieders al gemaakt, en waar houden ze zich vooral mee bezig? Bekijk het portfolio met vorige websites die zijn opgeleverd en de kernpunten van het bureau. Kies hier vervolgens het bureau of de freelancer die het best bij je past.

Overige kosten

Met de eenmalige kosten voor het aanmaken van de website en de maandelijkse kosten voor hosting en onderhoud ben je al een heel eind. Toch kun je ook nog denken aan kosten voor promotie van je website. Denk dan bijvoorbeeld aan:

* Website promotie, in de vorm van advertenties, social media marketing en e-mailmarketing, om zo meer bekendheid, engagement en vaste bezoekers te realiseren
* Content creatie: zorg voor sterke inhoud op je website, om zo meer conversies te realiseren
* Zoekmachine optimalisatie: verbeter de websiterankings in zoekmachines, zodat je website hoger in de lijst verschijnt en beter terug te vinden is.

Deze stappen zijn niet noodzakelijk, maar zonder marketing wordt je website niet bekend. En zonder bezoekers heb je niets aan je website. Denk dus na om wel kosten te maken voor marketing, om je website actueel te houden en meer bezoekers te genereren.

Totale kosten

De totale kosten die komen kijken bij het ontwikkelen van een website lopen dus ontzettend uiteen. Een antwoord op de vraag ‘Wat kost een website?’ is dus ook niet direct te beantwoorden. Het is te vergelijken met het kopen van een auto: dit proces kost ook tijd en hiervoor zijn ook geen vaste prijzen.

Het kostenplaatje is dus echt afhankelijk van de vormgeving, functionaliteit en marketing die je voor je website in gedachten hebt. Dit kan zo groot en zo klein als je wilt. Staar je echter niet blind op de prijs. Als je met een goed uitgewerkt idee je website laat maken, verdient deze zichzelf op den duur ruimschoots terug. Kijk dus niet naar wat het goedkoopst is, maar welke optie uiteindelijk het meest rendabel zal zijn.

3 offertes aanvragen voor een nieuwe website

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag een website door een professioneel team laten bouwen? Laat hier uw gegevens achter voor maximaal 3 offertes. Je krijgt dan meerdere partijen die elk een scherpe prijs aanbieden. Kies vervolgens zelf de offerte die het beste bij je past. Het is volledig gratis en vrijblijvend, dus vraag snel een offerte voor het bouwen van je website aan.
We helpen je graag op weg op zoek naar een nieuwe webdesigner die je nodig hebt.

Drie gratis website offertes aanvragen

Professionele website laten maken?

Vergelijk kosten van verschillende webdesigners in Nederland. Laat een professionele website maken en bespaar op kosten. Ontvang binnen 24 uur 3 gratis offertes van aangesloten webdesignbureaus in Nederland. Betaal niet teveel. Vergelijk offertes voor je nieuwe website en kies de offerte dat bij je past.

✅ Ontvang max. 3 offertes binnen 24 uur.
✅ Meer dan 15 aangesloten webdesignbureaus.
✅ Een offerte aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend.

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?
Afgerond

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een webdesigner?

In deze blog gaan we het voordeel van het inhuren van een webdesigner ten opzichte van het gebruik van een webbuilder, aan je uitleggen. Het bouwen van een website klinkt in eerste instantie misschien als een eenvoudige taak. Helaas is dit een tijdrovende taak die de hulp van een professionele webdesigner vereist. De professionals op […]

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?
Afgerond

Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier […]

Wil je een website laten maken?

Ontvang 3 gratis website offertes!

Offertes aanvragen

Neem contact met ons op

085 - 06 06 863
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur
Antwoord binnen 24 uur