Bij het laten bouwen van een webshop komen veel zaken kijken. Dit maakt het lastig om zomaar een specifieke prijs te noemen. Welke factoren spelen mee en welke invloed heeft dit op de prijs? WebsiteOffertes legt het je uit.

Wat zijn je wensen?


Het belangrijkste is natuurlijk dat de webshop voldoet aan al jouw wensen. Ben je al enige tijd actief met je onderneming en wil je een bestaand assortiment uitbreiden naar online? Of heb je een startup en voldoet een relatief simpele webshop aan al jouw wensen?
Als beginnend ondernemer is het vaak handig om klein en simpel te starten. In dat geval kan je al vanaf € 1.000,- een webshop naar wens laten bouwen. Maar als je het professioneler wilt aanpakken en meer producten wilt aanbieden, is het verstandig om een uitgebreidere en duurdere webshop te laten bouwen. Met ongeveer € 3.000,- kun jij je gewenste webshop laten bouwen.

Het type webshop

Iedere webshop is gebouwd op een bepaald CMS, ook wel contentmanagementsysteem genoemd. Er zijn veel verschillende CMS’en waarin je webshops kunt laten bouwen. De populairste webshops zijn Lightspeed, WordPress met WooCommerce en Magento.

Lightspeed


De goedkoopste variant van Lightspeed kost € 49,- per maand, maar daar hangt wel een limiet aan van 250 producten. Je betaalt voor Lightspeed niet maandelijks, maar in een keer het jaarbedrag. Kies je liever voor een uitgebreider pakket? Het middelste pakket van Lightspeed kost € 89,- per maand, maar biedt wel
de mogelijkheid om maar liefst 5000 producten te verkopen.

WooCommerce


In het CMS WordPress kun je gebruik maken van WooCommerce. WordPress is gratis te gebruiken en erg toegankelijk. Wil je meer mogelijkheden en functies? Dan kun je ervoor kiezen om een bepaald template te kopen of je webshop op maat te laten maken. Voor ongeveer € 1.000,- heb je een simpele, maar goed werkende webshop in een standaard template. Voor een maatwerk WooCommerce webshop moet je denken aan een minimaal bedrag van € 3.000,-.

Magento


Misschien heb je de naam wel eens horen vallen in je zoektocht naar een geschikt webshop CMS. Magento is namelijk het meestgebruikte CMS wereldwijd. Dit CMS biedt oneindig veel mogelijkheden en functies, wat het erg populair maakt. Dit zie je dan ook terug in de prijs: voor een basiswebshop in Magento wordt al gauw € 5.000,- tot € 10.000,- gerekend. Deze prijs kan ook een stuk hoger uitvallen, maar dat is geheel afhankelijk van jouw wensen.

Andere kosten


Naast het bouwen van de webshop, moet je rekening houden met overige kosten. Denk hierbij aan de domeinkosten, hosting kosten en het onderhoud. Voor het domein betaal je gemiddeld € 10,- per jaar, de hosting ligt tussen € 15,- en € 1.200,- per jaar en indien je een onderhoudspakket wenst, kost dit jaarlijks € 180 tot € 720,-.

Vraag jouw webshop offerte aan


Wil jij je webshop laten maken? Via WebsiteOffertes vraag je gratis en vrijblijvend 3 offertes aan bij aangesloten partijen. Dit zijn freelancers en designerbureaus. Beschrijf je wensen, laat je gegevens achter en kies de meest geschikte offerte.

Offertes aanvragen

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

SEO Blogschrijver gezocht Afgerond
SEO Blogschrijver gezocht

We zoeken een SEO Blogschrijver die regelmatig teksten voor ons schrijft, wij verkopen zilversokken. Die bieden oplossingen aan voor zweetvoeten, koude voeten enzovoort.

Partner worden
HTML lay-out ontwerpen Afgerond
HTML lay-out ontwerpen

Ik ben opzoek naar iemand die een nette HTML lay out kan maken. In deze lay-out moet ik mijn artikel beschrijvingen kunnen toevoegen eventueel foto's etc. De lay-out gaat gebruikt worden op online platformen waar je in plaats van tekst als beschrijving een html code kan invoegen. Ik zoek iemand die hier op kort termijn mee bezig kan. Als je geen werkplek hebt bied ik je aan om bij ons op kantoor in Hengelo (O) er aan te werken.

Partner worden
Website bouwen Afgerond
Website bouwen

Ik wil graag een website laten maken, het moeten 5 paginas met tekst en afbeeldingen zijn. Ik kom graag met een professional in contact die mij kan helpen.

Partner worden

Hoe vraag je gratis 3 website offertes aan?

1

Hoe werkt WebsiteOffertes?

Via ons offerteformulier vraag je zeer eenvoudig website offertes aan. Tijdens het aanvragen van offertes is het belangrijk om je aanvraag goed te beschrijven. Bij WebsiteOffertes contacteren we specialisten binnen ons ruime netwerk van aangesloten partners, waaronder developers, marketeers en designers. Dit proces is geheel vrijblijvend en kosteloos.

2

Ontvang 3 website offertes

Binnen slechts 24 uur word je door maximaal 3 opdrachtnemers telefonisch benaderd. Hierna ontvang je 3 vrijblijvende offertes via het platform of per e-mail. De website offertes zijn geselecteerd op prijs en kwaliteit. Op die manier vergelijk je makkelijk de prijs van verschillende specialisten en vind je een passende opdrachtnemer.

3

Kies een website offerte

Analyseer en vergelijk de ontvangen offertes goed en kies voor de offerte waar je een goed gevoel bij hebt. Uiteraard bieden we hierin ondersteuning en geven we antwoorden op al je vragen. Neem voor deskundig advies contact met ons op. Of bekijk onze veelgestelde vragen voor een antwoord op je veelgestelde vragen.

Offertes aanvragen Bekijk hier de kosten
Wil je een website laten maken?
Vraag 3 gratis Website Offertes aan. Offertes aanvragen
Of
Neem contact met ons op
+ 31 10 261 32 67
Op werkdagen van 09:00 uur tot 17:30 uur
info@websiteoffertes.nl
Antwoord binnen 24 uur