Wat zijn de drie trends van 2022 op het gebied van WooCommerce?

WooCommerce voegt webshop-functionaliteit toe aan je WordPress-website en is dé plug-in voor het maken van een webshop. WooCommerce zit niet stil als het gaat om verbeteringen. Het ontwikkelt en past zich aan de behoeften van de klanten en de markt in het algemeen aan. Sommige trends zijn al jaren populair, terwijl andere onverwacht verschijnen. Hier zijn de meest interessante drietal trends van 2022 op het gebied van WooCommerce om te checken en kennis op te doen, zodat jij hierop kunt inspelen in je eigen webshop.


Een betere mobiele winkelervaring


63,4% van de wereldwijde mobiele telefoonpopulatie heeft toegang tot internet vanaf hun mobiele telefoon. Dit betekent dat het grootste deel van het verkeer dat je op je website krijgt, afkomstig is van mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. Een betere mobiele winkelervaring is dan essentieel. Je wilt natuurlijk deze bezoekers de beste mobiele winkelervaring bieden die er is, maar dan moet je website wel zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Als je nog geen mobiele versie van jouw website hebt, is het een goed idee om er nu een te laten maken. Het kan anders zomaar zijn dat je potentiële klanten verliest omdat de desktopversie van jouw website niet geoptimaliseerd is voor hun smartphone of tablet, en dat zou zonde zijn.


De meeste grote online webshops zoals Amazon hebben lang geleden een mobiele versie van hun site ontwikkeld, nadat Google begon met het prioriteren van mobiele sites boven gebruikelijke sites in de zoekresultaten. Webshopeigenaren begonnen in paniek te raken omdat hun relatief kleine webshops in de zoekresultaten laag kwamen te staan. Maar met een mobiele versie van jouw website is dit echt niets om je zorgen over te maken. WooCommerce heeft genoeg responsive themes om jouw webshop te optimaliseren.


Een gepersonaliseerde winkelervaring


Wat is mooier dan het kennen van je klant, je klant bij de naam te kunnen noemen? Je kunt de winkelervaring van de klant nog persoonlijker maken door hun locatie, taal en winkelgewoonten te kennen. Het is mogelijk hen verrassen met nog meer individuele voordelen.


Met de plug-in WooCommerce Darwin Pricing Integration is het bijvoorbeeld mogelijk om geo-gerichte couponcodes en trackingcodes toe te voegen. Deze kunnen erg handig zijn wanneer je jezelf wilt richten op klanten in een bepaald land of regio.


Verbeterde productpagina's


Een van de grootste verbeteringen die WooCommerce met zich meebrengt, is de mogelijkheid om je productpagina's te verbeteren in je webshop. WooCommerce biedt nu bijvoorbeeld een 360 graden beeldfunctie die je kunt gebruiken zodat jouw bezoekers het idee hebben dat ze het product beter kunnen ervaren. Door video's aan de productpagina's toe te voegen, is het mogelijk om jouw potentiële klanten te laten zien hoe het product eruitziet, bijvoorbeeld wanneer het wordt gebruikt, hoe het werkt en wat de functies zijn. Het is uit onderzoek gebleken dat productvideo's bijdragen aan de verkoop van het product. Dit mede omdat consumenten vinden dat een video het product beter uitlegt.


Onze conclusie


Dit zijn zeker niet alle trends van 2022 op het gebied van WooCommerce. Maar deze drie zijn wel interessant en populair. Als je als webshopeigenaar het vertrouwen van je klant wilt hebben, een mooie winkelervaring wilt bieden en hoog in de zoekresultaten van Google wilt blijven of komen, is het zeker de moeite waard om je (bestaande) webshop onder handen te laten nemen door een webdesigner en WooCommerce goed te laten implementeren op je WordPress-site. Laat jezelf goed informeren over de vele voordelen om je webshop met WooCommerce te laten maken. Een goede webdesigner kan je daarover alles vertellen.

Offerte aanvragen


Wil je na het lezen van dit artikel ook graag meer informatie over een samenwerking met een webdesignbureau? Laat je gegevens achter voor maximaal 3 offertes. Kies vervolgens zelf de offerte die het beste bij je past. Gratis en vrijblijvend, dus vraag snel een offerte voor het bouwen van je website aan.
✅ Ontvang binnen 24 uur 3 offertes
✅ Geheel gratis en vrijblijvend
✅ Meer dan 15 aangesloten, professionele webbouwers

Offertes aanvragen
Website laten maken Webshop laten maken Marketing Uitbesteden

Opdrachten mogelijk gemaakt door WebsiteOffertes

SEO Blogschrijver gezocht Afgerond
SEO Blogschrijver gezocht

We zoeken een SEO Blogschrijver die regelmatig teksten voor ons schrijft, wij verkopen zilversokken. Die bieden oplossingen aan voor zweetvoeten, koude voeten enzovoort.

Ontwikkelen WooCommerce Webshop Afgerond
Ontwikkelen WooCommerce Webshop

Ik ben op zoek naar iemand die een nette webshop kan maken. In deze lay-out moet ik mijn artikel beschrijvingen kunnen toevoegen eventueel foto's etc. De lay-out gaat gebruikt worden op online platformen waar je in plaats van tekst als beschrijving een html code kan invoegen. Ik zoek iemand die hier op kort termijn mee bezig kan. Als je geen werkplek hebt bied ik je aan om bij ons op kantoor in Hengelo (O) er aan te werken.

Website bouwen Afgerond
Website bouwen

Ik wil graag een website laten maken, het moeten 5 paginas met tekst en afbeeldingen zijn. Ik kom graag met een professional in contact die mij kan helpen.

Wil je een website laten maken?
Vraag 3 gratis Website Offertes aan. Offertes aanvragen
Of
Neem contact met ons op
085 - 06 06 863
Op werkdagen van
09:00 uur tot 17:30 uur
[email protected]
Antwoord binnen 24 uur